Novice

eko akcija Objave

28. Mednarodna Ekološka akcija Drava 2020 – Ni nam…

Že 28. Mednarodna Ekološka akcija Drava 2020 – NI NAM VSEENO!
Žal smo zaradi epidemije koronavirusa EKO akcijo bili primorani odpovedati. Ampak kot, kaže smo skupaj premagali koronavirus.💪
Zato vam z veseljem sporočamo, da letšnja EKO akcija BO! 😀

Tudi letos bomo potapljači iz Slovenije in tujine stopili skupaj, ter očistili reko Dravo.

Prireditev bo imela poudarek na Dravi in življenju z njo. Poglavitni cilj akcije – projekta je ozaveščanje in informiranje ljudi o dejstvih povezanih z našo reko, z možnostmi rekreacije na njej in preganjanju strahu pred reko.

Letošnje leto bomo v sodelovanju z Ribiško družino Maribor pozornost posvetili živalskim vrstam v Dravi, problemom neavtohtonih vrst v reki Dravi.

Sodelovanje v akciji so potrdili
Ptuj – Potapljaško Društvo Ptuj
Varaždin – Klub Podvodnih Aktivnosti Drava

v sodelovanju z TD Maribor – Mariborskimi splavarji bo organiziran eko sprehod iz Koblarjevega zaliva ob 11 00.

Za animacijo otrok bo poskrbel zavod MARS.

👉 Letošnjo EKO akcijo pa bo zaznamoval prav poseben dogodek – predaja zanimive najdbe v reki Dravi Pokrajinskemu muzeju Maribor.

❗️ Vabljeni tudi vsi potapljči iz štajerske regije, da se nam pridružite!
info in prijave na info@pdmb.net

Z veseljem pa vam sporočamo, da je topovska krogla, ki smo jo našli na lanski EKO akciji pristna!😊 V soboto bo ob zaključku EKO akcije potekala svečana predaja topovske krogle Pokrainskemu muzeju Maribor.

SE VIDIMO! 🤿

Objave

Tečaji

Dragi ljubitelji 🌊

Kot izgleda skupaj premagujemo koronavirus 💪. Zato vas želimo obvestiti, da bomo takoj, ko se ukrepi sprostijo izvedli kar nekaj tečajev.

Preberi več

Objave

PDM pred 40 leti

No, pa še nekaj o PDM, oz. o tem, da je naše društvo tudi pred 40 leti bilo korak pred ostalimi. Film o potapljanju, posnet v sodelovanju z Andrejem Mulejem, prvim predsednikom PDM, je nastal leta 1982. V digitalni zapis ga je predelal A. Furman.Preberi več

Objave

Občni zbor 2020

Vabilo na redni občni zbor

Na podlagi 18. člena Statuta Potapljaškega društva Maribor vabimo na redni občni zbor Potapljaškega društva Maribor, ki bo v sredo, 4. marca 2020 s pričetkom ob 19.00 uri, v društvenih prostorih na naslovu Koroška c. 18, Maribor

Preberi več

y-40 Objave

Trening v najglobljem bazenu na svetu Y-40

V soboto, 4. aprila 2020, v sodelovanju z  društvoma H2O Team in Plenilec organiziramo vodeni trening globinskega potapljanja na vdih v najglobljem bazenu na svetu Y-40. Termin bo rezerviran ekskluzivno za nas, število udeležencev pa omejeno, tako da bomo lahko brez omejitev uživali v globinskem potapljanju na vdih. Dogodka se lahko udeležijo tudi potapljači brez opravljenega tečaja potapljanja na vdih. Ker bomo imeli zakupljen celoten bazen, kot organizator prevzamemo tudi odgovornost za dogajanje na bazenu.

Preberi več