Podvodni ribolov

Kaj je bistvena razlika med »klasičnimi« ribiči oz trnkarji in podvodnimi lovci? Eni čakajo, da se riba ulovi, drugi pa si ribo ulovimo sami. In mi si želimo ribo ujeti sami, takšno kot želimo in tako veliko kot želimo, pa čeprav smo pri tem včasih tudi neuspešni.

Ker je zanimanja za podvodni ribolov danes vedno več in ker je kar nekaj naših članov vrhunskih lovcev je tudi klubsko dogajanje na tem področju izredno pestro. Ključno za ribolovni uspeh je poznavanje zakonitosti potapljanja na dah, poznavanje obnašanja različnih vrst rib, obvladovanje različnih tehnik ribolova in seveda čim več časa preživetega v vodi in ob tem uživati. In prav te veščine skozi tečaje in izobraževanja prenašamo na naše nove člane in ribolovne navdušence in jih tako teoretično in praktično spoznamo z vsemi lepotami in nevarnostmi tega športa.

 

prb1

Ker je za uspeh pri ribolovu poleg teoretičnega in praktičnega znanja pomembna tudi psihofizična pripravljenost za naše člane organiziramo vodene treninge na bazenu skozi vso leto (Kopališče Pristan ali bazen v Rušah), organizirane treninge v globinskih bazenih (Tauchturm v Grazu in Y – 40 v Padovi), streljanje na tarčo v bazenu in skupne love na morju.